Заедничка хајка на ловците од Свети Николе и Пробиштип

Крајот на ловната сезона, ловците  од ловечките друштва Еребица од Свети Николе и Про-лов од Пробиштип  го одбележаа со заедничка хајка на штетен дивеч.  Околу двесте ловци  се собраа во просториите на манастирот  во село Ранченци на заедничко дружење и  договори за наредните акции на ловечките друштва.  На средбата присуствуваа градоначалниците на Свети Николе и Пробиштип, Зоран Тасев и  Тони Тоневски, како и заменик министерот  за Одбрана Емил Димитриев.

lovci (3)

lovci (2)lovci (1)

 

Квалитет на воздухот

Моментални вредности:

Агенција за вработување
PM2.5 | PM10 - | -
ООУ „Гоце Делчев“
PM2.5 | PM10 - | -
СОУ „Кочо Рацин“
PM2.5 | PM10 - | -
ЈЗУ Здравствен дом
PM2.5 | PM10 - | -
Дом на културата
PM2.5 | PM10 - | -

Целосен приказ

народен музеј

bylazora