Заедничка хајка на ловците од Свети Николе и Пробиштип

Крајот на ловната сезона, ловците  од ловечките друштва Еребица од Свети Николе и Про-лов од Пробиштип  го одбележаа со заедничка хајка на штетен дивеч.  Околу двесте ловци  се собраа во просториите на манастирот  во село Ранченци на заедничко дружење и  договори за наредните акции на ловечките друштва.  На средбата присуствуваа градоначалниците на Свети Николе и Пробиштип, Зоран Тасев и  Тони Тоневски, како и заменик министерот  за Одбрана Емил Димитриев.

lovci (3)

lovci (2)lovci (1)

 

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora