Здружението на занаетчии „Овчеполски еснаф“ го прослави Свети Спиридон

Здружението на занаетчии „Овчеполски еснаф“ од Свети Николе традиционално како и секоја година го прославија својот заштитник и патрон Свети Спиридон. Околу 200 занаетчии од најстарите кои ја живеат 9-та деценија од својот живот па до најмладиот 15 годишен чирак се приклучија на прославата која започна утринава во црковниот храм „Свети Николај “ во Свети Николе. За најстарите занаетчии Јордан Гелев, Љубе Златев кондураџии, Драги Андонов столар и Ванчо Гачев часовничар здруженитео на занаетчии им подари икони со ликот на Свети Спиридон. Градоначалникот на Свети Николе Зоран Тасев кој се приклучи на прославата ги поздрави присутните и вети од општинскиот буџетот за идната година на здружението да му додели парични средства за понатамошни активности.

Видео обраќање на градонаќалникот Зоран Тасев

gradonacalnik zanaetcii

 

 

zanaetcii (5) zanaetcii (4) zanaetcii (3) zanaetcii (2) zanaetcii (1)

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora