Месец: м.г

 • Акцијата „Мрдни со прст“ успешно реализирана во Свети Николе

  Деновиве на неколку локации во Свети Николе активисти од Организацијата на жени на Свети Николе, Доброволното противпожарно друштво, вработени во Единицата на локалната самоуправа, на ЈКП „Комуналец“ ученици, наставници и…

 • Делегација на Мировен корпус со градоначалникот на Свети Николе

  Делегација на мировен корпус од САД денеска оствари средба со градоначалникот на општина Свети Николе, Сашо Велковски. На средбата беше истакнато позитивното искуство на голем број волонтери од Америка кои…

 • Турнир во мал фудбал во Ерџелија

  По повод верскиот празник „Света Троица“ во село Ерџелија беше организиран традиционален турнир во мал фудбал на кој во изминатите осум дена се натпреваруваа 16 екипи од Свети Николе и…

 • Извиднички натпревар по прва помош

  Овој викенд, од 25.05.2018 до 27.05.2018 год. во ИД “Орел” се одржа IV-то коло од Извидничката лига. Извиднички Одред Гоце Делчев и оваа година покажа дека е сериозна организација која…

 • Светиниколските пожарникари подготвени за справување со кризи

  По повод денот на пожарникарите вработените во Територијалната противпожарна единица организираа демонстрација на активности за спасување на лица од запалена зграда како и локализирање на пожар. Покрај тоа на плоштадот…

Квалитет на воздухот

Моментални вредности:

Агенција за вработување
PM2.5 | PM10 - | -
ООУ „Гоце Делчев“
PM2.5 | PM10 - | -
СОУ „Кочо Рацин“
PM2.5 | PM10 - | -
ЈЗУ Здравствен дом
PM2.5 | PM10 - | -
Дом на културата
PM2.5 | PM10 - | -

Целосен приказ