Месец: м.г

 • Инсталирање нови смарт водомери

  Деновиве за корисниците на вода од водоводната мрежа во село Горобинци ЈКП „Комуналец“ започна со инсталирање на нови смарт водомери.   Досега, домаќинствата и другите корисници на вода од водоводот имаа…

 • Набавено ново возило во ЈКП„Комуналец“

  За потребите на екипите за интервенција и одржување на водоводните и канализационите мрежи. ЈКП „Комуналец“ набави мало товарно возило со носивост до 1000 килограми. Вредноста на возилото изнесува околу 470…

 • Летен камп „ Дојран 2018“

  Со поддршка на Локалната самоуправа и градоначалникот на општина Свети Николе, по девети пат   во одморалиштето Братство –единство во Стар Дојран беше организиран летен камп за лицата од дневниот центар…

 • Турнир во мал фудбал во село Мустафино

    Месната заедница на село Мустафино по повод верскиот празник „Успение на пресвета Богородица“ , по осми пат успешно го организира вечерниот турнир во мал фудбал на кој годинава зедоа…

 • Училиштата подготвени за прием на учениците

  Општинските основни и средни училишта се подготвени за почетокот на новата учебна година, која  започнува на 3 септември. Во ООУ„Кирил и Методиј“ во Свети Николе  целосно се реконструирани две училници …

Квалитет на воздухот

Моментални вредности:

Агенција за вработување
PM2.5 | PM10 - | -
ООУ „Гоце Делчев“
PM2.5 | PM10 - | -
СОУ „Кочо Рацин“
PM2.5 | PM10 - | -
ЈЗУ Здравствен дом
PM2.5 | PM10 - | -
Дом на културата
PM2.5 | PM10 - | -

Целосен приказ