Објави

 • Била Зора

  Наоѓалиштето, кај селото Кнежје, нашироко се смета од модерните археолози дека е легендарниот град Билазора, главниот град на Паjонците, луѓе кои ја населиле античка Македонија пред доаѓањето на Македонците. Според…

 • Геоглиф

  На оддалеченост од околу 5 километри од Свети Николе, во непосредна близина на с. Црнилиште се наоѓа геоглиф со импозантни димензии. Должината на геоглифот изнесува некаде околу 85-90 метри, а…

 • Светски ден на лицата со хендикеп

  Светскиот ден на лицата со хендикеп во Дневниот центар за лица со посебни потреби во Свети Николе , беше одбележан со пригодна свеченост. Претставници од советот на Општината го посетија…

 • Одбележување на меѓународната кампања 16 дена активизам за борба против насилство врз жените“

  Меѓународниот ден за елиминирање на насилството врз жените се прославува низ целиот свет на 25 ноември, и воедно означува почеток на 16 Дена Активизам против родово-базирано насилство. По таа пригода…

 • Ден на дрвото

  Акцијата засади дрво засади ја својата иднина  масовно посетена. Засади здравје – засади иднина е мотото на дванаесетата акција за пошумување што се спроведува во нашава земја. На акцијата  во општина Свети…

 • Претставници од Синхидро во Свети Николе

  Кампот на кинеската компанија  „Синхидро“  лоциран во Свети Николе. Претставници на кинеската компанија Синхидро, кои ќе ги изведуваат  работите на автоапатот Скопје-Штип, претстојуваа во работна посета на општина Свети Николе. При тоа остварија…

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora