Објави

 • Одбележување на меѓународната кампања 16 дена активизам за борба против насилство врз жените“

  Меѓународниот ден за елиминирање на насилството врз жените се прославува низ целиот свет на 25 ноември, и воедно означува почеток на 16 Дена Активизам против родово-базирано насилство. По таа пригода…

 • Ден на дрвото

  Акцијата засади дрво засади ја својата иднина  масовно посетена. Засади здравје – засади иднина е мотото на дванаесетата акција за пошумување што се спроведува во нашава земја. На акцијата  во општина Свети…

 • Претставници од Синхидро во Свети Николе

  Кампот на кинеската компанија  „Синхидро“  лоциран во Свети Николе. Претставници на кинеската компанија Синхидро, кои ќе ги изведуваат  работите на автоапатот Скопје-Штип, претстојуваа во работна посета на општина Свети Николе. При тоа остварија…

 • Министерката за култура во работна посета на Свети Николе

  Министерката за култура Елизабета Канческа Милевска  денес претстојуваше во работна посета на  локалната самоуправа на општина Свети Николе. При тоа оствари средба со градоначалникот  Зоран  Тасев.  Градоначалникот Тасев  ја запозна…

 • Соопштение – Рурални набавувачи

  Врз основа на Оперативниот план за активни програми и мерки за вработување за 2013 година, предвидени во Програмата за работа на Владата на Република Македонија 2011 – 2015 година за…

 • 14-та седница на Совет на Општина Свети Николе

  Четиринаесеттата  седница на Советот на Општина Свети Николе ќе се одржи на ден 16.12.  2013 година (понеделник) со почеток во 16:00 часот во големата сала на Општина Свети Николе. Д н е в е…

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora